fredag den 19. november 2010

Krav til økonomi ved tilbagevenden til Danmark (Eind-dommen)

Eind-dommen

Ifølge Eind-dommen skal en dansk statsborger, som har udnyttet sin ret til fri bevægelighed i et andet EU/EØS-land ikke at have en økonomisk aktivitet for at få familiesammenføring med sin ægtefælle/registrerede partner/faste samlevende og/eller sine/ægtefællens børn under 21 år ved sin tilbagevenden til Danmark.

EU retten har sikret danskere, som er flyttet til et andet EU land, for at kunne familiesammenføre familien, at de kan vende hjem og tage familien med.

Dommen Eind (sag C-291/05)

"En tredjelandsstatsborger, der er familiemedlem til en arbejdstager, der vender tilbage til den medlemsstat, hvori han er statsborger, efter at have udført lønnet beskæftigelse i en anden medlemsstat, har i medfør af artikel 10, stk. 1, litra a), i forordning nr. 1612/68, som ændret ved forordning nr. 2434/92 af 27. juli 1992, hvilken bestemmelse finder analog anvendelse, ret til ophold i den medlemsstat, hvori arbejdstageren er statsborger, selv om denne sidstnævnte ikke udfører reelt og faktisk arbejde dér."

Samme problemstilling som blevet slået fast med Metock dommen, der handlede om Metock og hans familiesammenføring af sin afrikanske ægtefælle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar